I detta webbseminarium kommer Niklas Z Kviselius, STINTs representant i Nordamerika, att guida dig genom en nypublicerad STINT-rapport om USA. USA har den mest tekniskt avancerade ekonomin i världen och dess företag ligger i eller nära framkanten av framsteg inom områden som informationsteknologi, läkemedel och medicin, och flyg- och militärutrustning.

En forskningsvänlig politik vinner för närvarande mark i USA, med politisk enighet och konkreta förslag från både kongresshus och Biden-administrationen, inte bara för att hålla lamporna tända på universitet och laboratorier, utan för att verkligen öka finansieringen av FoU och börja investera bättre för framtiden.

Tonvikten ligger på att ge en utomstående observatör och potentiell framtida samarbetspartner grundläggande insikter i det amerikanska systemet. Centrala federala aktörer introduceras, liksom några av de mest inflytelserika aktörerna i tre stora delstater (Kalifornien, Texas och New York). Nuvarande inriktning och den offentliga sektorns fokus för det amerikanska vetenskaps- och innovationssystemet introduceras och de senaste trenderna presenteras baserat på budgetar.

Syftet med denna rapport och webbseminarium är att väcka intresse för internationellt samarbete baserat på de styrkor och utmaningar som de amerikanska forskningsfinansierande aktörerna har identifierat och arbetar med. Vi ser fram emot en aktiv diskussion om vilka möjligheter Sverige kan identifiera i samarbete med USA.

Program:

16.00 – 16.05 Introduktion, Andreas Göthenberg, STINT

16.05 – 16.30 Presentation, Niklas Z Kviselius, STINT

16.30 – 17.00 Tid för frågor och diskussion

Välkomna!

Online: via Microsoft Teams

Datum: Torsdag 16 juni 2022,
kl 16.00 – 17.00

Seminariet kommer att hållas på svenska.

Registrering: Vänligen registrera dig senast 15 juni, 2022 via denna länk.

En länk skickas ut via e-post innan seminariet.

Kontakt:
Niklas Z Kviselius
Representant i Nordamerika

niklas.kviselius@stint.se
www.stint.se

I STINTs personuppgiftspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder information om våra användare, och hur vi skyddar våra användares integritet.