I detta webbseminarium kommer Dr. Niklas Z Kviselius, STINTs representant i Nordamerika, att guida dig genom en nyligen publicerad STINT-rapport om Kanada. I Kanada finns det tydliga indikationer på att man arbetar på att förstärka forsknings- och innovationssystemet, med ökade investeringar inom både grundforskning och tillämpad forskning. Ett uttalat mål är diversifiering, där Kanada letar efter nya internationella forskningssamarbeten.

Fokus är att ge potentiella framtida samarbetspartners ökad kännedom om det kanadensiska systemet. Viktiga federala aktörer introduceras, liksom några av de mest inflytelserika aktörerna i fyra stora provinser. Det kanadensiska forsknings- och innovationssystemet presenteras, liksom de senaste trenderna.

Syftet med denna rapport och webbseminarium är att stimulera ett intresse för internationellt samarbete baserat på de styrkor och utmaningar som kanadensiska forskningsfinansieringsaktörer har identifierat och arbetar med. Vi ser fram emot en aktiv diskussion om de möjligheter som finns för nya, strategiska samarbeten med Kanada.

Program:

16:00 – 16:05 Introduktion (Andreas Göthenberg, STINT)
16:05 – 16:45 Presentation om Kanadas forsknings- och innovationssystem (Niklas Z Kviselius, STINT)
16:45 – 17:00 Frågor och diskussion

Länk till rapporten: Public Research and Innovation Funding Actors in Canada (pdf)

Vi ser framemot en intressant diskussion. Välkommen!

 

Plats: Online via Zoom

Datum: 24 juni, 2020
kl. 16:00 – 17:00 (svensk tid)

Webbseminariet kommer att vara på engelska.

RegistreringRegistrering sker via denna länk senast 20 juni »

Kontakt:
Niklas Z Kviselius
Representant i Nordamerika
niklas.kviselius@stint.se

info@stint.se
www.stint.se