Kinesiska studenter utgör den största utländska studentgruppen på svenska universitet. Totalt reser över 600 000 studenter från Kina utomlands för att studera enligt uppgifter från Kinas utbildningsdepartement. Majoriteten väljer att studera i engelsktalande länder.

Sverige tar emot årligen ca 2 500 studenter från Kina. Dessa studenter är en inkomstkälla för universitet men även en möjlighet för studenter och lärare att få kunskap om Kinas utbildningssystem och dess kultur.

Detta seminarium som organiseras av STINT och Svenska institutet fokuserar på hur svenska lärosäten arbetar med studentrekrytering från Kina. Rapporten: Student recruitment from China: Opportunities and Challenges av Johan Gunnarsson från Lunds universitet presenteras. Talare från Kungliga Tekniska högskolan och Svenska institutet kommer även berätta om sina erfarenheter att arbeta med studentrekrytering från Kina.

Program

13.00-13.10: Tommy Shih, STINT och Monika Wirkkala, Svenska institutet

13.10-13.45: Johan Gunnarsson, Lunds universitet

13.45-14.05: Urban Westergren, Kungliga Tekniska högskolan

14.05-14.25: Xin Dai, Svenska institutet

14.30-15.00: Paneldiskussion

 

Datum: 26 april, 13:00 till 15:00
Plats: STINT, Mäster Samuelsgatan 60, Stockholm

Registrering
Seminariet är kostnadsfritt. Registrering sker på plats från och med kl.12:45 på seminariedagen, så kom gärna 15 min innan utsatt starttid.

Sista anmälningsdag: måndag 22 april.

Anmälan sker via detta anmälningsformulär