Fredagen den 7 december 2018 anordnade STINT ett seminarium i Shanghai på temat ‘Branch Campuses and International Higher Education in China’ med syfte att informera om och diskutera kring utvecklingen av internationell högre utbildning i Kina i form av branch-campus och andra relaterade satsningar. Här kan du se det filmade seminariet och ta del av presentationerna.

Kina har på senare tid utvecklats till en ledande kraft i det globala kunskapslandskapet. Landet publicerar nu flest vetenskapliga artiklar inom teknik, naturvetenskap och medicin i världen och även kvaliteten på forskningen förbättras. Parallellt med Kinas växande vetenskapliga konkurrenskraft har det internationella studentutbytet mellan Kina och världen ökat kraftigt. Cirka 600 000 kinesiska studenter studerar vid lärosäten utanför landet samtidigt som Kina årligen tar emot omkring 400 000 studenter från andra länder vilket gör att Kina nu är världens tredje största mottagarland av internationella studenter.

Mot bakgrund av detta är det av intresse att studera modeller och exempel på utländska universitets etableringar i det kinesiska akademiska landskapet genom branch campus och andra modeller. Seminariet avslutades med en paneldebatt ledd av Dr Tommy Shih, Kina-ansvarig vid STINT.

STINT öppnade under 2018 ett kontor i Shanghai i Kina som ett led i vår utveckling mot en kunskapsresurs i det svenska innovations-, forsknings- och högre utbildningssystemet. Fler seminarier och symposium kommer arrangeras både i Sverige och Kina på temat forskning, innovation och högre utbildning i Kina, samt Sveriges koppling till dessa.

Presentationer (PDF)


Presentationer (Film)


Introduktion av Andreas Göthenberg, vd för STINT.

 

Research at International Branch Campuses Dr Hans Pohl, Programme Director STINT and Senior Researcher, C-BERT, SUNY Albany.

 

Creating a New University from Scratch: Case of Duke Kunshan University Professor Denis Simon, Executive Vice Chancellor, Duke Kunshan University.

 

Experiences from NYU Shanghai: Professor Joanna Waley-Cohen, Provost, New York University Shanghai.

 

Experiences from ZJU-UIUC Professor Erping Li, Dean, Zhejiang University – University of Illinois at Urbana- Champaign Institute.

 

Experiences from University of Nottingham Ningbo Professor Chris Rudd OBE, Provost, University of Nottingham Ningbo.