STINT investerar 4 425 000 miljoner kronor i åtta olika forskningsprojekt inom programmet Joint Brazilian-Swedish Research Collaboration för perioden 2020–2023.

STINTs brasilianska samarbetspartner Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES) kommer finansiera de brasilianska deltagarna på motsvarande nivå.

Efter sakkunniggranskning, bedömningsmöten samt beslutsmöte med CAPES har följande projekt valts ut för finansiering:

 

Sökande Samarbetspart Projekttitel
Namn Institution Lärosäte Namn Lärosäte  
Daniel Brandell Kemi – Ångström Uppsala universitet Luciano Tavares da Costa Universidade Federal Fluminense Ion Transport in Advanced Li-Battery Electrolytes
Göran Bolin Kultur & lärande Södertörns högskola Jairo Getulio Ferreira Universidade do Vale do Rio dos Sinos Mediatization: Empirical, epistemological and methodological inferences from media research in Brazil and Sweden
Joseph Carlson Onkologi & patologi Karolinska Institutet Jorge Estefano Santana de Souza Universidade Federal do Rio Grande do Norte Fighting Global Cancer: A Swedish-Brazilian partnership focused on research, education and innovation
Kristian Dreij Miljömedicin Karolinska Institutet Silvia Regina Batistuzzo de Medeiros Universidade Federal do Rio Grande do Norte Improvement of Knowledge About Health Effects of Air Pollution Mixtures
Joao Duarte Experimentell medicinsk vetenskap Lunds universitet Claudia Pinto Figueiredo Universidade Federal do Rio de Janeiro Metabolic Derangements and Brain Metabolic Control Underlying Cognitive Decline
Anna Rostedt Punga Neurovetenskap Uppsala universitet Adriano Bretanha Lopes Tort Universidade Federal do Rio Grande do Norte Neural and Physiological Rhythms of Anxiety
Jan-Erik Rubensson Fysik & astronomi Uppsala universitet Kaline Rabelo Coutino Universidade de São Paolo Functioning Mechanisms of Nanosystems for Artificial Photosynthesis
Gulaim Seisenbaeva Molekylära vetenskaper Sveriges lantbruksuniversitet Sidney Jose Lima Ribeiro Universidade Estadual Paulista Nanocellulose Based Materials for Environmental and Theranostic Applications