STINTs uppdrag är att främja internationalisering av svensk högre utbildning och forskning. Uppdraget omfattar alla vetenskapsområden och discipliner. STINT är en aktiv och drivande aktör för utveckling av de svenska lärosätenas internationella samarbeten. Detta med avsikt att stärka deras internationella positionering och globala konkurrenskraft. STINT har en portfölj med program inriktade på olika aspekter av internationalisering av högre utbildning och forskning. STINTs speciella roll ger oss möjligheter till innovativa och proaktiva satsningar. 

 

Programansvarig för internationella program

Vill du vara med och driva internationaliseringen av högre utbildning och forskning i en dynamisk organisation med ett internationellt uppdrag? Vi söker dig med en akademisk examen, gärna med utlandserfarenhet och forskarbakgrund.

I rollen som programansvarig kommer du att ansvara för några av STINTs internationella program. Det innebär att utveckla och utlysa program, ta emot ansökningar och bereda dem för granskning samt följa upp beviljade ansökningar. Därutöver deltar du även i att främja internationalisering vid lärosäten genom att kommunicera STINTs program och arrangera aktiviteter nationellt och internationellt.

Vår organisation är öppen med förmåga till snabb förändring genom korta beslutsvägar, vilket krävs i vår roll som förändringsagent i systemet för högre utbildning. Utöver programportföljen driver STINT kunskapsutveckling om internationalisering på olika sätt, inte minst genom att ordna seminarier. Vi är ett team om 8 personer med olika bakgrund. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm på Mäster Samuelsgatan.

Du kommer att få djup insyn i frågor avseende internationalisering av högre utbildning och forskning. Du är kvalitetsmedveten och tycker om att arbeta noggrant och systematiskt. Då vi är en liten organisation är du flexibel samtidigt som du kan arbeta på ett självgående sätt. Du kommer att trivas bäst med arbetsuppgifterna om du har en administrativ och gärna analytisk läggning.

Då vi arbetar för en ökad internationalisering är det positivt om du har utlandserfarenhet, t.ex. i form av studier, forskning eller arbete, och intresse av högre utbildning och forskning. Engelska är ett språk vi använder oss av mycket vilket innebär att du behöver behärska det obehindrat, liksom svenska. God IT-vana är ett krav.

Stämmer du in på beskrivningen ovan? Välkommen att söka till en tjänst där du kommer att arbeta i en trevlig miljö med intressanta arbetsuppgifter.

 

Du söker tjänsten via Stepstone
senast 2018-03-25.