STINT Box 3523
103 69 STOCKHOLM
Tel:08-671 19 90
E-post:info(#at#)stint(#dot#)se
 
 
» I fokus

Internationell och strategisk rekrytering

Publicerad 2015-08-31


APAC Research Intelligence Conference hölls av Elsevier och Fudan universitetet i Shanghai den 11-12 juni 2015. STINTs VD, Andreas Göthenberg, talade vid konferensen om internationell och strategisk rekrytering av forskare och universitetsledare. Vid konferensen deltog även Phil Baty, redaktör för Times Higher Education (THE), som offentliggjorde THEs Asia University Rankings 2015.

STINTs VD framhöll att rekrytering av talanger är avgörande för toppuniversitet. Eftersom högre utbildning är en mycket internationell sektor, så är det naturligt med universitetsledare med internationell erfarenhet, som kan bidra med bredare perspektiv och nätverk. Istället för enbart en akademisk hemvist, menade Göthenberg att topptalanger söker ett akademiskt ekosystem där deras forskning kan få vetenskapliga och samhälleliga effekter. Det är därför viktigt att universitet noga överväger vad de har att erbjuda när de ska attrahera topptalanger.

Mer om konferensen finns att läsa HÄR.

 
 
Nyheter
Ledig tjänst, Kina-ansvarig

Kina-ansvarig - en expertroll med programansvar
Spännande möjlighet att arbeta med relationer mellan Sverige och Kina inom högre utbildning och forskning


Välkommen till Strategic Grants for Internationalisation Seminar

Seminariet den 7 mars möjliggör erfarenhetsutbyte på temat strategisk internationalisering. Alla som är involverade i sådan internationalisering är välkomna. 


Ny rapport: Sveriges internationella forskningssamarbeten

Tisdagen den 7 november anordnade STINT frukostseminariet Forskning i en snabbt föränderlig värld. Nu kan du se webbsändningen, samt ta del av rapporten och presentationerna.


STINT & RJ erbjuder nytt program: Sweden-Japan 150 Anniversary Grants

För att uppmärksamma att Sveriges diplomatiska relationer med Japan firar 150 år under 2018 genomförs en särskild utlysning i samarbete mellan STINT och Riksbankens Jubileumsfond (RJ).