STINT Box 3523
103 69 STOCKHOLM
Tel:08-671 19 90
E-post:info(#at#)stint(#dot#)se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Nyheter / 2016

Ledig tjänst, Kina-ansvarig

Publicerad 2018-01-17


Kina-ansvarig - en expertroll med programansvar

Spännande möjlighet att arbeta med relationer mellan Sverige och Kina inom högre utbildning och forskning

Med anledning av STINTs lyckade lansering av ett bilateralt Kina-program utvidgas Kina-satsningen. För det behöver STINTs kansli utökas med en Kina-ansvarig.

Rollen består i att öka förståelsen för utvecklingen av det kinesiska högre utbildnings- och forskningssystemet och därigenom bidra till att stärka svenska lärosätens strategier och aktiviteter i Kina. I rollen är det därför viktigt att utveckla nätverk och leverera kunskap och kompetens till svenska lärosäten och finansiärer om Kinas utveckling inom högre utbildning och forskning.

Tjänsten innebär omfattande resande till Kina för att etablera kontakter, kartlägga och skapa nätverk främst till kinesiska aktörer inom forskning- och högre utbildning, men även mycket kontakter till svenska aktörer. Dessutom omfattar tjänsten handläggande av STINTs bilaterala Kinaprogram.

Vi ser att Du har en forskarexamen och är en driven person med intresse av forsknings- och högre utbildningssystem samt internationella akademiska samarbeten. Du bör kunna kinesiska och vara flytande i engelska samt ha en god förståelse för det svenska kunskapssystemet. Redan etablerade kontakter och erfarenhet av det kinesiska högre utbildnings- och forskningssystemet är meriterande.

Stora krav ställs på förmåga att ta eget ansvar och initiativkraft.

Vår organisation är öppen med förmåga till snabb förändring, vilket krävs i vår roll som förändringsagent i systemet för högre utbildning. Vi är ett växande team om åtta personer med olika bakgrund. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm på Mäster Samuelsgatan.

Stämmer du in på beskrivningen ovan? Välkommen att söka till en tjänst där du kommer att arbeta med intressanta arbetsuppgifter och utveckla rollen som Kinaansvarig. Du söker tjänsten via career@stint.se. Rekryteringen sker löpande. Tjänsten är inledningsvis en projektanställning under 2 år.

STINTs uppdrag är att främja internationalisering av svensk högre utbildning och forskning. Uppdraget omfattar alla vetenskapsområden och discipliner. STINT är en aktiv och drivande aktör för utveckling av de svenska lärosätenas internationella samarbeten. Detta med avsikt att stärka deras internationella positionering och globala konkurrenskraft. STINTs speciella roll ger oss möjligheter till innovativa och proaktiva satsningar.

In English

 
 
Nyheter
Ny rapport: Sveriges internationella forskningssamarbeten

Tisdagen den 7 november anordnade STINT frukostseminariet Forskning i en snabbt föränderlig värld. Nu kan du se webbsändningen, samt ta del av rapporten och presentationerna.


STINT & RJ erbjuder nytt program: Sweden-Japan 150 Anniversary Grants

För att uppmärksamma att Sveriges diplomatiska relationer med Japan firar 150 år under 2018 genomförs en särskild utlysning i samarbete mellan STINT och Riksbankens Jubileumsfond (RJ).


Pressmeddelande: Göteborgs universitet beviljas STINTs GII

1 miljon kronor tilldelas Göteborgs universitet med fyra medsökande lärosäten inom STINTs satsning Grants for Integration and Internationalisation.


STINT investerar 10 miljoner kr i fyra internationaliseringsprojekt

STINTs styrelse har beslutat att investera 10 000 000 kronor i fyra projekt inom programmet Strategic Grants for Internationalisation för perioden 2017–2020.