STINT Box 3523
103 69 STOCKHOLM
Tel:08-671 19 90
E-post:info(#at#)stint(#dot#)se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Nyheter / 2012

New York University Abu Dhabi nytt lärosäte i Excellence in Teaching

Publicerad 2012-09-12


New York Universitys campus i Förenade Arabemiraten, NYU Abu Dhabi (NYUAD) har tillkommit som nytt partnerlärosäte i STINTs program Excellence in Teaching. Sedan tidigare är New York University (NYU) i New York med i programmet.

Samarbetet med NYUAD erbjuder ytterligare en spännande möjlighet för lärare vid svenska universitet att bli delaktiga i högkvalitativ högre utbildning i en dynamisk miljö. Det är en stor utmaning att arbeta i denna verksamhet som är under snabb uppbyggnad varför endast erfarna och välmeriterade lärare/professorer kommer att antas. För rätt person kan dock de vunna erfarenheterna bli mycket värdefulla, både för individen och för dennes lärosäte i Sverige.

Samarbetet med NYUAD skiljer sig delvis från den vanliga modellen i Excellence in Teaching, eftersom avtal tecknas mellan utsändande lärosäte i Sverige och NYUAD.

New York University (NYU) satsar ambitiöst på att bli världens första ”Global Network University.” I september 2010 öppnades NYU Abu Dhabi som ett djärvt steg i högre utbildning; det första omfattande liberal arts och naturvetenskapliga campus som drivs av ett ledande amerikanskt forskningsuniversitet utomlands, där man erbjuder fullständig NYU-utbildning till undergraduate studenter från hela världen. För mer information om NYUAD

Abu Dhabi är det största emiratet i Förenade Arabemiraten. Det är en dynamisk och progressiv region som satsar stort på högre utbildning, teknik och vetenskap. Klicka HÄR för mer detaljer.

För information om Excellence-in-Teaching klicka HÄR.

 

 
 
Nyheter
Ny rapport: Sveriges internationella forskningssamarbeten

Tisdagen den 7 november anordnade STINT frukostseminariet Forskning i en snabbt föränderlig värld. Nu kan du se webbsändningen, samt ta del av rapporten och presentationerna.


STINT & RJ erbjuder nytt program: Sweden-Japan 150 Anniversary Grants

För att uppmärksamma att Sveriges diplomatiska relationer med Japan firar 150 år under 2018 genomförs en särskild utlysning i samarbete mellan STINT och Riksbankens Jubileumsfond (RJ).


Pressmeddelande: Göteborgs universitet beviljas STINTs GII

1 miljon kronor tilldelas Göteborgs universitet med fyra medsökande lärosäten inom STINTs satsning Grants for Integration and Internationalisation.


STINT investerar 10 miljoner kr i fyra internationaliseringsprojekt

STINTs styrelse har beslutat att investera 10 000 000 kronor i fyra projekt inom programmet Strategic Grants for Internationalisation för perioden 2017–2020.