STINT Box 3523
103 69 STOCKHOLM
Tel:08-671 19 90
E-post:info(#at#)stint(#dot#)se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Nyheter / 2011

New York University nytt partnerlärosäte i Excellence in Teaching

Publicerad 2011-12-15


Med programmet Excellence in Teaching erbjuder STINT svenska universitetslärare möjlighet att under en termin undervisa vid ett utländskt universitet av hög kvalitet. STINT har partnerlärosäten i USA, Singapore och Hong Kong. Senaste tillskottet är New York University.

New York University är ett av USA:s största privata universitet. Det har en tyngdpunkt inom humaniora och samhällsvetenskap. Fastän universitetet är stort bedrivs mycket av undervisningen i små och mellanstora enheter. New York University har under de senaste åren etablerat sig som ett globalt nätverksuniversitet. Årets ekonomipris till Nobels minne tilldelades för övrigt professor Thomas Sargent, verksam vid New York University.

Klicka här för att komma till New York Universitys hemsida.

För mer information om programmet Excellence in Teaching, klicka här

 
 
I fokus
Rapport till Regeringen om hur Sverige ska arbeta med Kina

Regeringskansliet har gett Sylvia Schwaag Serger i uppdrag att utreda hur Sverige ska arbeta med Kina inom innovation, forskning och högre utbildning. 


Nya medarbetare

Vi har under det sista halvåret stärkt vår organisation med fyra nya medarbetare inom olika verksamhetsdelar.


VD har ordet

Andreas Göthenberg berättar om Sweden-Japan University and Research Leadership Summit i Kyoto, som STINT ordnar tillsammans med svenska ambassaden i Tokyo.
Han skriver även om STINTs satsning på Kina och hälsar fyra nya medarbetare välkomna.


Internationalisering behöver ett internationellt perspektiv

Sverige behöver förbereda sig för de globala förändringar som är på gång vad gäller kunskapsproduktion och konkurrensen om kunskapsresurser. Det skriver STINT i yttrandet till internationaliseringsutredningen första del.